Slide background

SFEERVOLLE RUIMTES

AUTENTHIEK EN BIJZONDER

The Hospitality Club – Drie geschakelde Pakhuizen

The Hospitality Club ademt de sfeer van weleer en het karakter van de stad. Ruwe bolster, blanke pit. Het pakhuizencomplex dateert uit 1894 en werd in 2001 met respect voor de oude glorie hersteld en geëxploiteerd door horeca en galeries. Die authentieke sfeer begint al bij de entree: de kleine, oude klinkertjes in de met glas overkoepelde hal. De grote houten deuren waardoor ooit de verworven handel van de schepen uit de Veerhaven naar binnen werd geschoven, de oud bakstenen muren en de dikke balken plafonds vormen het industriële karakter van de panden. Samen met de warme lounge inrichting en perfect uitgelichte muren en objecten vormt het een locatie met een uitgesproken urban karakter.

Dinerzaal

Het eerste pakhuis van The Hospitality Club is een multifunctionele zaal. Omdat deze ruimte van oudsher vaak voor diners wordt gebruikt, draagt dit pakhuis ook wel de naam ‘Dinerzaal’. Het is nog steeds een prachtige ruimte voor een sit-down diner, maar de ruimte wordt ook vaak gebruikt als ceremoniële zaal bij het voltrekken van een huwelijksplechtigheid of als danszaal tijdens een feestavond. Bovendien is dit een prachtige ruimte om in te vergaderen. Gratis uitstekende wifi is beschikbaar in alle ruimtes. De keuken waar onze chefs het diner bereiden, loopt deels door in deze ruimte, waardoor men als het ware bij de bereiding van het diner wordt betrokken. De prachtige authentieke industriële look in combinatie met zowel klassieke als eigentijdse details maken de zaal een sfeervolle ruimte voor elk event.

Barzaal

Wanneer u de pakhuizen binnenkomt, treft u direct de Barzaal in Pakhuis 2. In deze ruimte bevindt zich de helft van de bar, welke doorloopt in de Lounge. Deze ruimte is uitermate geschikt voor de ontvangst van uw gezelschap en als algemene ruimte tijdens bijvoorbeeld een feestavond. Ook wordt de zaal vaak gebruikt bij zakelijke evenementen als ruimte voor een informele broodjeslunch. In de Barzaal zijn twee plasmaschermen aanwezig die u kunt gebruiken voor het presenteren van uw (bedrijfs)video en/of foto’s en er is een gratis uitstekende wifi verbinding. De authentieke bakstenen vloeren en muren, het robuste balken plafond; alles ademt hier die bijzondere sfeer van weleer!

Loungezaal

Achter de Barzaal treft u de Loungezaal. Deze ruimte is ingericht met prachtige hardhouten banken met kussens. in één van de vele sfeervolle zitjes is het heerlijk ‘loungen’. De andere kant van de bar komt uit in deze ruimte en vanuit hier loopt u naar de toiletten achterin de zaal. Deze ruimte is multi inzetbaar. Denk bijvoorbeeld aan een workshop ruimte, tijdens een feestavond als ruimte om even aan dans en muziek te ontsnappen of een heerlijke sit-down tijdens een borrel. In de Lounge zijn 2 plasmaschermen aanwezig en vindt u een projectiescherm aan de voorkant die u kunt inzetten bij presentaties. Gratis sterke wifi staat altijd tot uw beschikking. De vloer in deze ruimte is van beton.

zweedse-tuin

The Hospitality Club – Zweedse Tuin, Benedenstraat en Westelijk Handelsterrein

Een verborgen parel in het Westelijk Handelsterrein en onderdeel van The Hospitality Club is de Zweedse Tuin. Geschikt voor gezelschappen tot wel 500 gasten is deze oase van rust midden in de stad een bijzondere buitenlocatie voor evenementen, recepties en ceremonies van elke aard. De Benedenstraat is onderdeel van het Westelijk Handelsterrein en kan door The Hospitality Club bij evenementen betrokken worden. Zo is een diner voor 300 gasten aan een lange, sfeervol ingedekte en uitgelichte tafel een bijna sprookjesachtige setting. Maar ook een modeshow of zakelijk event komt hier fantastisch tot zijn recht. Ook de overige ruimten in het Westelijk Handelsterrein kunnen een rol spelen bij het organiseren van een feest of event. We denken graag mee.

Zweedse Tuin

Ooit eigendom van de familie Mees en later als dank voor de geboden hulp in de Tweede Wereldoorlog voor een symbolisch bedrag verkocht aan De Zweedse Kerk. Het is de grootste stadstuin van Rotterdam en loopt van de Parklaan naar de Westzeedijk. Met een beetje weer is een receptie, feest of bijeenkomst van welke aard dan ook hier een ware belevenis. Een landelijke verrassing midden in de stad. De Zweedse tuin is geschikt voor gezelschappen tot zo’n 500 personen.

Benedenstraat

De verbindende straat tussen de verschillende pakhuizen. Een decor op zich! Een lange, gedecoreerde tafel voor wel 300 personen past hier uitstekend. Maar ook een beurs, event of modeshow komt hier perfect tot zijn recht. Vanzelfsprekend zijn de verschillende ruimten te combineren, kunt u van verschillende presentatie apparatuur gebruik maken en staan we graag paraat met advies en suggesties.

Westelijk Handelsterrein

Achter de statige gevels van Scheepvaartkwartier bevindt zich een uniek complex van pakhuizen in een benedenstraat en een bovenstraat onder een glazen overkapping; het Westelijk Handelsterrein. Het pakhuizencomplex dateert uit 1894 en werd in 2001 met respect voor het verleden hersteld en geëxploiteerd door met name horeca en galeries. De entree, de pakhuizen zelf, maar ook de gemeenschappelijke ruimten weerspiegelen de stadse, industriële sfeer. Er bevinden zich naast de Hospitality Club nog andere pakhuizen in het Westelijk Handelsterrein; een combinatie met een andere sfeer en/of extra ruimte is zo gemaakt!

Locatie

Van Vollenhovenstraat 15 pakhuis 1-3
3016 BE Rotterdam
Bekijk locatie op kaart

MEER INFORMATIE

Waarmee kunnen we u helpen?

Bedrijfsnaam
Datum
Contactpersoon  
Naam*
Telefoon*
E-mail*
Nieuwsbrief Ik wil op de hoogte gehouden worden
Verplicht*